diumenge, 30 d’octubre del 2011

La Juventus de Mataró aconsegueix treure un punt de la seva visita al camp de l'Iluro C.F. (1-1)

Un derbi mataroní igualat acaba amb un empat just i merescut. El gol d'Alejandro Candón (min. 53) permet sumar un punt que manté a la Juventus en cinquena posició de Quarta Catalana.

Partit interessant però poc vistós el que s'ha pogut veure aquesta tarda al Camp Municipal de Rocafonda (Mataró), on dos equips de la zona mitjana-alta de la classificació s'han vist les cares per intentar escalar posicions en la taula. Durant els primers minuts de joc, la Juventus A.C. ha sortit a intentar controlar la possessió de l'esfèric al mig del camp, tot i que la intensitat defensiva inicial de l'Iluro C.F, juntament amb algunes faltes dures, han impedit als jugadors de l'equip visitant el fet de poder combinar fàcilment a camp contrari.

La primera jugada polèmica del matx ha arribat al minut 16, quan Alejandro Candón (dorsal 9 de la Juventus) ha caigut dins l'àrea rival, derribat possiblement per un defensor de l'equip local. L'àrbitre, José Asensio Tejero, ha xiulat una falta al davanter davant la sorpresa de la gran majoria dels assistents, i ha penalitzat el jugador, a més, amb tarjeta groga. A arrel d'aquesta jugada, les ocasions de gol han començat a sobrevenir-se per les dues bandes. El primer intent l'ha dut a terme l'Iluro, quan Miguel Fretes (dorsal 8) ha provat un xut llunyà que ha anat lleugerament desviat. Just després, al minut 20, Oriol Puig (dorsal 6 de la Juventus) ha intentat sorprendre el porter local també des de fora l'àrea, tot i que el seu xut ha sortit fregant l'escaire.

Després de les successives oportunitats, el joc físic de l'Iluro ha anat cada cop a més, fins al punt que l'àrbitre ha hagut de fer ús d'algunes targetes grogues envers els dos equips, sancionant amb la mateixa pena una perillosa entrada de l'Iluro arran de gespa i una lleugera agafada de samarreta per part d'un jugador de la Juventus. A partir del minut 30, no obstant, l'equip visitant ha rebaixat la intensitat a la zona del mig del camp i ha permès a l'Iluro arribar amb més facilitat a porteria contrària, creant un mínim perill que, a l'hora, ha quedat resolt amb seguretat pels centrals vestits de verd.

Un cop a la segona part, l'entrada de Walter Alanis (dorsal 20 de l'Iluro) ha donat a l'equip local molta més fluïdesa en les seves jugades d'atac; un xut que ha sortit desviat i un ajustat fora de joc d'Abderrahim El Gharrafi (dorsal 9 de l'Iluro), entre d'altres ocasions. Malgrat tot, el primer en marcar ha estat la Juventus (minut 53), amb una passada en profunditat que Alejandro Candón ha aprofitat per batre el porter gràcies a un xut fort i col·locat, avançant d'aquesta manera el seu equip en el marcador.

Després del gol, però, els visitants s'han instaurat al seu propi camp i l'Iluro ho ha aprofitat per continuar creant jugades de perill. Al minut 16, una falta llençada per Walter Alanis s'estavella al pal dret de la porteria contrària, i un dels jugadors locals impacta contra el cap d'Albert Domínguez (dorsal 3 de la Juventus), quan intentava rematar en una segona opció. El jugador visitant, tot i quedar-se estirat a terra durant uns minuts, ha pogut recuperar-se sense problemes, però la jugada no ha estat sancionada amb cap targeta.

La Juventus hauria tingut la sentència a les seves mans si Alejandro Candón hagués estat capaç de resoldre un ú contra ú davant del porter, que ha aturat un xut centrat en una intervenció salvadora pel seu conjunt. Això ha continuat donant vida a l'Iluro, que cada cop semblava estar més a prop de transformar alguna de les seves ocasions. El gol, no obstant, ha arribat a pilota parada; Walter Alanis ha llençat una falta col·locada que el porter de la Juventus no ha pogut fer res per aturar, i ha establert així el resultat definitiu a escassos deu minuts pel final del partit.

I és que el marcador no s'ha tornat a moure arrel de l'empat, ja que l'equip visitant no ha sapigut aprofitar dues clares ocasions que el porter de l'Iluro s'ha encarregat de desfer un cop més. Pocs minuts després, l'àrbitre xiulava el final d'un partit en què el punt guanyat, tot sigui dit, ha estat just i ben rebut pels dos equips. Puntuar sempre s'agraeix.

Fitxa tècnica:

Iluro C.F: Xavier Pavón, Lucas Ramírez (Jordi Palacios, min 68), Mouhcine Qach (Mamadou Kante, min 80), Miguel Fretes, Abderrahim El Gharrafi (Francisco Pérez, min 58), Luis Alejo, Carlos Pavón, Jorge David Monzón, Omar Trenado (Jorge Omar Dotto, min 64), Lamin Kambi, Benjami Sola (Walter Alanis, min 44).

Juventus A.C: Sergio Enrique Sánchez, Pere Nieto, Albert Domínguez, Adrià Cantón, Xavi Domínguez, Oriol Puig, Oriol Guanyabens (José Martín, min 77), David de Arcos (Albert Orriols, min 65), Alejandro Candón (Renato Rodríguez, min 88), Valentí Ballesteros, Abdelhamed El Krafli (Manel Cucurell, min 50).

Gols: 0-1 Alejandro Candón (53'), 1-1 Walter Alanis (78').

Àrbitre: José Asensio Tejero. Tarjeta groga a Omar Trenado (min 26), Benjami Sola (min 32), Jordi Palacios (min 75) i Walter Alanis (min 77) per part de l'Iluro C.F, i a Alejandro Candón (min 16), David de Arcos (min 29), Valentí Ballesteros (min 75) i Oriol Puig (min 77) per part de la Juventus A.C.