diumenge, 22 de gener del 2012

Triomf important per al Joventut (34-27)

La victòria del conjunt mataroní, obtinguda gràcies a una extraordinària segona part, dóna un gran pas cap a la permanència a la categoria de Primera Estatal

L'equip entrenat per Juanan García ha trobat la manera de guanyar un partit que es presentava molt complicat abans de jugar-se, i encara més transcorreguts els primers minuts de joc. I és que el Sarrià, tot i que es tracta d'un equip que va ser campió la temporada passada i que en els darrers partits ha fet una millora important, no és ni l'ombra del que va arribar a ser durant anys anteriors. És per això, i també per la voluntat guanyadora del Joventut, que els mataronins han sabut capgirar un marcador advers a l'inici de la segona meitat i adjudicar-se, així, un triomf vital de cares a obtenir la tant desitjada permanència a la categoria.

Des de l'inici del partit fins al descans, el Joventut ha patit per mantenir el marcador igualat amb un joc no gaire brillant dels seus jugadors. L'absència de Toni Busquets, lesionat dimecres passat en un partit d'entrenament, ha estat possiblement un dels factors que han contribuït a la mala imatge del conjunt durant els primers minuts. Hi ha hagut un frec a frec constant al principi, però quan han arribat els deu darrers minuts, algunes precipitacions locals davant la defensa pressionant dels visitants han afavorit diversos contraatacs del Sarrià, que els ha aprofitat per marxar al descans amb quatre gols d'avantatge.

Però si per alguna cosa es caracteritza l'equip de Juanan García és pel seu esperit de lluita, i els mataronins han sortit del descans amb una cara completament diferent. Gràcies a una defensa imfranquejable i a la bona actuació de Carlos del Viejo a la porteria -també cal destacar el paper d'Oriol Mas, l'altre porter-, s'han aconseguit remontar els quatre gols de diferència en menys de dos minuts. A partir d'aquí, han estat els gironins els que han començat a posar-se nerviosos, fet que ha permès que el Joventut fins i tot acabés guanyant de forma plàcida, impulsat a l'electrònic per la gran eficàcia golejadora de l'extrem Marc Martínez i el sempre present Sergi Rodríguez.

JOVENTUT MATARÓ: Oriol Mas i Carlos del Viejo (porters); Nil Vidal, Gerard Hernàndez (2), Oriol Mas (2), Raul Escoda, Marc Martinez (9), Daniel Aguilera (1), David Pedragosa (3), Sergi Rodríguez (9), Oriol Garcia Milà (1), Guillem Fàbregas (2), Bernat Muñoz (3), Bernat Bonamusa (2).

SARRIÀ: Torres, Fina (4), Portulas (3), Ribas, Palomeras (1), Baeza (5), Junquera (1), Solé, Gutierrez (1), Mornas (2), Cañigueral (1), Iglesias, Rodriguez (9).

PARCIALS CADA 5': 1-3, 4-5, 5-6, 6-8, 10-12, 12-16 descans; 17-18, 21-19, 22-22, 26-23, 28-24, 34-27.