diumenge, 16 d’octubre del 2011

El CE Valldemia pateix, però no perdona

El sub-25 del CE Valldemia va aconseguir, durant la tarda del passat dissabte 15 d'octubre, la seva segona victòria de la temporada. La víctima va ser un CB Canet que, tot i dominar en el marcador durant gran part dels quatre quarts de partit, no va saber jugar bé les seves cartes en els minuts finals, especialment en les darreres jugades de la pròrroga.

El duel maresmenc va començar amb un CE Valldemia desconcentrat en totes les fases del joc -mala selecció de tir, línies de passada poc clares, faltes injustificades-, fet que el CB Canet no dubtava en aprofitar per tancar fàcilment el rebot defensiu i sortir ràpid al contraatac. Això no feia més que desarborar una defensa feble, quasi inexistent, que representava un obstacle fàcil de superar per al conjunt vermelló.

La gran quantitat de faltes sense sentit va fer que el conjunt mataroní es posés en "bonus" a la meitat dels dos primers quarts, provocant que l'equip rival visités la línia de tir lliure en nombroses ocasions. Tanmateix, el mal percentatge del CB Canet des dels 4,60 metres va impedir que augmentés desmesuradament la distància en el marcador, i a la mitja part l'equip local només perdia 26-33.

Les coses van continuar igual al tercer quart. Joc poc vistós dels dos equips, errades en el tir i masses pilotes perdudes per a un conjunt que havia de millorar si volia posar-se per davant en el electrònic. Aquesta millora va quedar lleugerament retratada en la defensa, que es va dedicar a tapar els forats per on feia aigües i a sortir, després, a la contra. No obstant, els homes de Xavi Marín van continuar omplint-se de faltes, i els punts del pivot Dani Barrionuevo -8 en el quart- van quedar contraposats pels d'un CB Canet que, des de la línia de tir lliure, fins i tot va augmentar una mica més la diferència (40-49).

Al darrer quart, però, l'orgull guanyador va anar deixant les errades en un segon pla, i els maristes es van anar apropant cistella rere cistella, creant nervis en un equip rival que s'havia mostrat molt serè durant la resta del partit. Així, els punts des de la pintura d'un inspirat Carles Trell -6 en el quart- i l'aportació rebotejadora de Sergi Sayols, van permetre arribar a l'últim segon de l'enfrontament amb un empat en el marcador (55-55), que donava pas a la pròrroga.

Aleshores el CE Valldemia va deixar de donar facilitats i es va concentrar en totes i cadascuna de les possessions, encistellant en la majoria dels atacs i avançant-se, per primera vegada, en el electrònic. Les últimes esperances del CB Canet van quedar eliminades amb un triple de Dani Luna, que va tancar el partit de forma definitiva (67-62).

Si bé es cert que l'equip segueix invicte, la realitat és que tan sols s'han disputat dues jornades, i contra conjunts que no aspiren a les primeres posicions de la taula. Serà aquest sub-25 capaç de mantenir la bona ratxa davant de rivals de més entitat? Aquesta ja és una altra història...