diumenge, 23 d’octubre del 2011

Merescuda victòria del Platges de Mataró (66-55)

Un inspirat Platges de Mataró no ha tingut problemes envers un CB Igualada poc efectiu en atac. L’habitual bon joc de les mataronines ha estat suficient per dominar en el marcador de principi a fi, i adjudicar-se així una nova victòria.

Els espectadors del Palau d’Esports Josep Mora han tornat a gaudir d’un partit
vistós i treballat per part del Platges de Mataró, que aquest diumenge ha sumat una nova victòria gràcies, en part, a la inspiració de la joveníssima base Ariadna Pujol, que ha anotat 28 dels 66 punts del seu equip. El partit ha començat amb uns primers minuts en què els atacs del CB Igualada s’han vist ofegats per la defensa mataronina, que ha aprofitat el poc encert rival per sortir ràpidament al contraatac i marcar distàncies des de bon principi. No ha estat fins a la meitat del període quan les de Xavier Borràs han reaccionat tímidament, manant jugades i aconseguint els primer punts pel CB Igualada en jugades properes a l’anella i llançaments de tir lliure.

No obstant, les bones jugades individuals d’Ariadna Pujol i Neus Bermejo, combinades amb la gran intensitat defensiva i la recuperació de possessions, han permès al Platges de Mataró continuar dominant durant el segon període. El temps mort demanat pel CB Igualada a falta de dos minuts pel descans no ha servit per evitar el gran quart anotador de les mataronines (21 punts), que s’han beneficiat de rebots en atac i segones opcions per aconseguir la màxima diferència a la fi de la primera meitat (38-27).

A la represa, però, ha aparegut la reacció de l’equip visitant, que ha anat retallant distàncies a causa de les bones accions ofensives de la seva jugadora referència, Núria Minguet. I encara hauria retallat més punts si no hagués estat per la incansable Ariadna Pujol, que ha mantingut a les locals al capdavant gràcies a un triple i algunes cistelles amb tir lliure adicional. Núria Talavera i Neus Bermejo, també per part del Platges, han contribuït ofensivament a que la petita revolució del CB Igualada no arribés a convertir-se en un greu problema. Així doncs, l’electrònic reflectia un 51-42 a falta de l’últim període.

El ritme i la tònica del partit, si més no, ha seguit en mans de les mataronines durant gran part dels deu minuts finals. Núria Minguet s’ha carregat l’equip a l’esquena i ha estat una de les poques jugadores que han donat senyals de vida per part de l’equip visitant. Les jugadores del Platges de Mataró, per la seva part, han continuat practicant el bon joc mostrat durant la resta de partit, sense baixar la intensitat en cap moment i arribant per segon i últim cop als 11 punts de diferència, que han determinat la fi del partit (66-55). I és que la major qualitat individual de les jugadores de César Aneas ha estat suficient per aconseguir la tercera victòria de la temporada i continuar lluitant, sens dubte, pels primers llocs de la classificació.

Fitxa tècnica:

Platges de Mataró (66): A. Pujol (28), N. Bermejo (13), C. Conejos (2), C. Pujol (4), C. Molina (2) -cinc inicial- N. Talavera (13), L. Flores (4), Marina Teixidó, Laura Rovira, Mar Trabal i Teresa Gómez. Cap eliminada.

CB Igualada (55): M. Pujol (4), V. Julvez, N. Minguet (21), L. Icart (4), X. Freixas (8) -cinc inicial- C. Carner (5), A. C. Martínez (2), A. Acevedo (9), S. Pujol (2), C. Tarrida i P. Jorba. Cap eliminada.

Àrbitres: G. Rebollo i A. Osorio.

Parcials: 17-12/ 21-15 (38-27)/ 13-15 (51-42)/ 15-13 (66-55).

(Un article de: Carlos Domínguez Escobar)