dilluns, 16 d’abril del 2012

El Cerdanyola és més líder a Mataró (55-67)

Tot i plantar cara durant bona part del partit, les mataronines no van gaudir de la sang freda necessària com per posar-se per davant en els moments decisius. El Cerdanyola, que consolida el seu lideratge, es va endur una merescuda victòria d’una de les pistes més complicades de la competició.

Talent, esforç i bàsquet d’alt nivell és el que els assitents al Palau Josep Móra van poder apreciar per enèssim cop aquest passat diumenge, quan l’enfrontament entre dos dels equips amb més qualitat del campionat va permetre gaudir d’un espectacle basquetbolístic ple d’intensitat, anades i tornades, orgull i jugades inversemblants. I és que les jugadores de tots dos conjunts van començar endollades des de l’inici, escollint les millors opcions de tir a cadascuna de les jugades manades per les bases i circulant amb criteri la pilota per aconseguir cistelles fàcils. Les visitants, tot i l’enèrgica actitud defensiva del Platges, van controlar el ritme dels primers compassos del partit alternant jugades en estàtic amb ràpids contraatacs -sempre que era possible-, i en clar benefici del potencial rebotejador de les seves jugadores altes a camp defensiu. El Platges, d’altra banda, es va sostenir durant el primer període gràcies principalment als bons moviments ofensius de Cristina Conejos, que va aprofitar la seva major rapidesa envers les interiors rivals per encistellar des de prop l’anella i sumar punts per mantenir el marcador igualat al final del quart (17-16).

Els deu minuts següents van fer créixer encara més la intensitat viscuda als deu primers. Quan un dels dos equips errava en el tir, el conjunt contrari tancava a la perfecció el rebot defensiu per cercar perill contraatacant ràpidament, i a l’inrevés. Aquesta era la dinàmica que feia mantenir la igualtat a l’electrònic fins que Núria Carrión, amb dos triples consecutius, va trencar l’estabilitat per alimentar una renda no gaire elevada del Cerdanyola, però que aniria creixent amb el pas dels minuts. I és que les líders de la categoria, molt encertades en el tir exterior, van impedir que les mataronines corressin i les van embolicar a la teranyina del seu joc, obligant-les a jugar en estàtic i recuperant infinitat de pilotes gràcies a la pressió a les línies de passada; feina que es va traduir en una diferència de catorze punts als primers cinc minuts del període. A la darrera meitat del mateix quart, tot i això, el treball interior de Teresa Gómez i dos triples gairebé seguits de la canonera Mariona Teixidó van salvar el quart d’un parcial desastrós, reduint les distàncies a només quatre punts (30-34).

A la represa, l’efecte de la reacció mataronina va produir que les locals igualessin el marcador transcorregut només un minut de la segona meitat. Malgrat tot, la sequera anotadora i la inefectivitat general -causada pels esforços defensius-, van transformar el partit en un desert ofensiu ple d’errades en el tir i pèrdues de pilota, almenys durant els primers cinc minuts de període. En alguns moments, l’absència de Laia Flores semblava notar-se en la direcció de joc mataronina, amb poca fluïdesa per a crear espais i encistellar fàcilment. La sensació era que el Platges suava de valent per aconseguir sumar punts, mentre que les de Carlos Espona responien sense grans esforços amb jugades individuals d’alguna de les seves principals anotadores -Núria Carrión o Vanessa Viana-, que les feien manar a l’electrònic. A les acaballes del quart, Ariadna Pujol va escalfar motors per anotar algunes cistelles consecutives que permetien, si més no, continuar somiant amb la sorpresa (46-52).

Però el sacrifici té conseqüències, i el desgast físic i mental de les jugadores mataronines va acabar de declinar la balança cap al conjunt visitant. El desordre es va apoderar dels atacs del Platges, obsessionat a reduir l’avantatge del Cerdanyola per la via ràpida i amb una mala selecció de tir que les va acabar d’enterrar. I és que el desencert ofensiu de les locals va afectar psicològica i negativament l’actitud defensiva, regalant unes facilitats que les líders van aprofitar per tirar còmodament i eixamplar encara més les diferències des de la línia de 6,25, i també des de dins la pintura gràcies a l’efectivitat de Paula Eñeso. La desconnexió general de les de César Aneas va permetre al Cerdanyola dominar el joc i jugar amb el marcador, allargant les possessions amb jugades que, a més, sovint finalitzaven en cistelles fàcils des de sota l’anella. Amb tot decidit, el partit es va refredar i el Platges va aprofitar per maquillar lleugerament un resultat just a nivell de joc, però injust si tenim en compte l’enorme desgast i sacrifici de les jugadores locals. Però el líder és més líder, no es va donar la campanada i David, aquest cop, no va poder vèncer Goliath.

Fitxa tècnica:

Platges de Mataró: C. Pujol (6), N. Bermejo (4), A. Pujol (14), N. Talavera (4) i C. Conejos (11) -cinc inicial- T. Gómez (8), M. Teixidó (6), C. Molina, B. Dalmau i C. Guri. Cap expulsada.

CB Cerdanyola: M. Moreno (5), N. Tatche (2), C. Alegre, V. Viana (12) i M. Rosanas (8) -cinc inicial- G. Peña (9), P. Eñeso (11), N. Carrión (15), A. Grau (4), M. Marco, N. Jiménez i C. López. Cap expulsada.

Àrbitres: Armando Osorio i Jordi Vila.

Parcials: 17-16/ 30-34 (13-18)/ 46-52 (16-18)/ 55-67 (9-15).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada