diumenge, 5 de febrer del 2012

Nova victòria del Platges a casa (78-47)

Les mataronines, tot i començar el partit amb una certa desconcentració en l’àmbit defensiu, han sabut retrobar-se amb el seu millor joc per adjudicar-se un nou triomf a casa i oblidar, com a conseqüència, la passada derrota enfront el Girona

La mentalitat guanyadora del Platges de Mataró continua intacta des de l’inici de la temporada, i aquest ha estat un factor de pes perquè els assistents al Palau Josep Mora tornessin a gaudir de la millor versió del conjunt mataroní, que ha aconseguit un nou triomf com a local després de desfer-se d’un valent CB Valls Lafarge. I és que les de Juan Carlos Arjona han sortit a plantar cara des de bon principi, amb un gran encert exterior -no només des de fora de l’ampolla, sinó també en triples- com a resultat directe d’una immillorable selecció de tir en cadascuna de les jugades d’atac. Malgrat tot, la manca d’intensitat defensiva de les seves jugadores interiors ha permès que Clàudia Guri sumés punts amb facilitat des de prop de l’anella, aconseguint 8 dels 10 primers punts del Platges i igualant un marcador que no feia justícia al bon joc oferit per les visitants durant els primers minuts. El període, per contra, no ha estat controlat per cap dels dos conjunts, i el desordre d’un joc amb poca direcció per part de les bases i l’acumulació de contraatacs a tots dos cantons de la pista han protagonitzat un primer quart sense rumb ple d’anades i tornades (17-16).

Durant els deu minuts següents, com en una balança, el bon joc de les visitants ha anat perdent pes alhora que el de les mataronines s’incrementava, degut en part a la major efectivitat i qualitat individual de les de César Aneas, que han començat el quart amb més actitud, concentració i ordre en tots els aspectes del joc. L’anotació dels dos conjunts, si més no, s’ha estancat en un 27-23 permanent a l’electrònic al llarg de la primera meitat del període, fins que la mataronina Cristina Pujol ha culminat una possessió treballada amb un llançament des de la línia de 6,25. Es podria dir que aquest triple no només ha significat tres punts, sinó que ha estat el preludi d’un seguit de jugades ofensives que han fet créixer l’avantatge del Platges pocs minuts abans d’arribar a la fi de la primera meitat del partit, establint d’aquesta manera un 35-24 que ja començava a aclarir el domini del ritme de joc cap al bàndol mataroní.

Malgrat tot, el descans ha arribat en el millor moment del Platges i ha frenat la bona dinàmica presentada fins aleshores, impedint que les locals comencessin el tercer període al mateix nivell i produint que regalessin algunes facilitats defensives que les jugadores del CB Valls Lafarge han aprofitat per aconseguir cistelles des de prop de l’anella, així com per acostar-se lleugerament en el marcador. No obstant, aquest tercer quart s’ha vist marcat per un abús del tir exterior per part dels dos conjunts, que hauria estat perjudiciós per a les mataronines si no fos pel gran encert de Marina Teixidó, que amb tres triples gairebé consecutius ha permès al Platges de Mataró seguir dominant clarament a l’electrònic, alhora que ha diluït les esperances de remontada de les visitants. Els bons moviments a la pintura de Cristina Conejos també han contribuït a contrarrestar l’encert ofensiu de jugadores visitants com Anna Mariné i Carmen Masides, que no han pogut evitar el 56-42 amb què s’ha arribat al final del quart.

Durant els últims deu minuts de l’enfrontament, no hi ha hagut color. Les mataronines han recuperat la brillantor del seu millor nivell ofensiu i el treball de la millor actitud defensiva, amb gran atenció en les línies de passada que han permès tallar d’arrel les jugades visitants i sumar punts ràpids de contraatac. A més, la millora en l’aspecte rebotejador ha originat segones opcions per a les de César Aneas, que sota la direcció de la talentosa base Ariadna Pujol -que tot i no estar al seu màxim nivell ha anotat 21 punts- s’han dedicat a manar jugades i crear bones opcions de llançament, eixamplant encara més les diferències i establint un demoledor parcial de 22-5. Aquesta superioritat ha tingut el seu reflex en el marcador, que a la fi dels quaranta minuts de partit mostrava un clar 78-47.

D’aquesta manera, i gràcies al talent d’unes joveníssimes jugadores realment prometedores, el conjunt mataroní segueix viu en la lluita per les dues primeres posicions de la taula, aconseguint una victòria que té com a objectiu pressionar a Girona i Joventut Les Corts per intentar acabar el més a dalt possible a final de temporada. Del que ningú ja en té dubtes és de l’enorme compromís d’unes jugadores que aspiren a tot, i que mai es donen per vençudes.