diumenge, 15 de gener del 2012

L'ambició del Platges no té sostre (49-41)

Una nova victòria, i ja en són onze. Les mataronines han aconseguit la revenja davant un Joventut Les Corts que no ha pogut fer res per aturar el joc de les locals, així com per evitar la pèrdua de la segona posició a la classificació

Tot i no estar gaire encertades en alguns moments del partit, les jugadores del Platges de Mataró han regalat al públic del Palau Josep Mora l’onzena victòria de la temporada, col·locant-se segones a la taula i acomplint així un dels objectius establerts des de l’inici del campionat. I és que les locals han superat un Joventut Les Corts poc inspirat, però que durant els primers deu minuts ha mostrat més efectivitat ofensiva i més intensitat en l’àmbit defensiu, forçant errors rivals per sortir ràpidament al contraatac. Les mataronines, d'altra banda, s’han trobat perdudes en atac durant la primera meitat del període, amb poca tensió en les línies de passada i atorgant facilitats en el rebot per al Joventut Les Corts, que ha acabat el quart per davant (9-13).

Malgrat tot, les coses han canviat al llarg dels deu minuts posteriors. Els bons moviments interiors de Clàudia Guri, juntament amb algunes cistelles de la joveníssima base Ariadna Pujol, han servit per col·locar el conjunt local per davant en el marcador. Aquestes diferències s’han vist ampliades per la bona direcció de joc de l’altra base del conjunt mataroní -Laia Flores-, que s’ha encarregat de posar ordre a les jugades ofensives del seu equip i sumar alguns punts des de la línia de tir lliure. Això ha produït una millora en la selecció de tir del Platges, que alhora s’ha vist traduïda en punts i ha donat un respir al seu entrenador. Les visitants, només recolzades pels punts de Mònica Costa i immerses sovint en un joc sense gaire ordre, no han pogut evitar el (27-24) amb el qual s’ha arribat al descans.

Però aquest descans podríem dir que s’ha allargat -i de quina manera- mentre ja s’estava jugant el tercer període, deu minuts en què la boira de la mala selecció de tir, la manca de concentració en algunes jugades i la baixa intensitat en l’àmbit rebotejador han tornat a fer fosc el partit, amb dos equips que han mantingut gairebé invariable el marcador per molt que passés el temps. Es podria dir que ha estat el quart menys productiu pels dos conjunts, ja que les males decisions han enterbolit els atacs de quasi bé totes les possessions i cap jugadora no ha estat capaç de trencar la barrera defensiva de les rivals. Cap dels canvis realitzats pels entrenadors no ha servit per augmentar el parcial de (4-5) a la fi del tercer quart, que ha establert el (31-29) a l’electrònic.

Per sort, aquest oasis de mal joc ha donat pas a una lleugera millora en l’actuació ofensiva d’ambdós equips, amb un Platges que ha començat fort els últims deu minuts del partit i s’ha distanciat encara més gràcies, en part, a una major intensitat defensiva que li ha permès crear contraatacs ràpids i tenir el partit controlat. Quan el Joventut Les Corts semblava acostar-se en el marcador, les mataronines responien amb possessions llargues que acabaven amb cistelles o faltes a favor. A més, dos triples llunyans d’Ariadna Pujol han servit per esmorteïr l’ànim de les jugadores rivals i segellar, ja sense cap mena de dubte, la victòria per al conjunt del Maresme. D’aquesta manera, i sense tractar-se d’un partit que destaqués per la quantitat de punts o per un joc brillant a la pista, el Platges de Mataró ha donat el pas necessari per deixar de ser el tercer en discòrdia i convertir-se, ja definitivament, en el segon classificat. Qui sap si, en un futur no gaire llunyà, l’ambició de l’equip que entrena César Aneas trencarà l’últim sostre, el del Girona.

Fitxa tècnica:

Platges de Mataró (49): C. Pujol (3), N. Bermejo (2), A. Pujol (16), N. Talavera i C. Molina -cinc inicial- C. Guri (16), C. Conejos (5), L. Flores (6), T. Gómez, B. Dalmau i M. Teixidó. Cap eliminada.

Joventut Les Corts (41): N. Garmendia (7), M. Costa (9), L. Fàbrega (2), P. Tutusaus i M. Miralles -cinc inicial- M. Solozábal (8), R. De Eguia (2), M. Ballús (4), M. Picornell (4), E. Soriano i M. Àngels Piza. Cap eliminada.

Àrbitres: Clemente López i Albert Martínez.

Parcials: 9-13/ 27-24 (18-11)/ 31-29 (4-5)/ 49-41 (18-12).