diumenge, 13 de novembre del 2011

Victòria còmoda per a un intractable Platges de Mataró

Les mataronines no van tenir problemes per superar per 75-56 un Lluïsos de Gràcia poc inspirat en l’aspecte anotador. La victòria serveix a les de César Aneas per aferrar la tercera posició, així com per continuar pressionant a Girona i Joventut Les Corts.

Tot i jugar a mig gas en alguns moments del partit, a les jugadores del Platges de Mataró no els hi va caldre forçar la màquina per regalar al públic del Palau Josep Mora la sisena victòria de la
temporada. Comandades per la inspiració anotadora de Cristina Conejos al primer període, les mataronines van aconseguir trencar la barrera defensiva del Lluïsos amb la superioritat del seu joc interior, algunes penetracions de jugadores exteriors com Neus Bermejo i, com no podria ser d’una altra manera, la bona visió perifèrica de la joveníssima base Ariadna Pujol. Això, juntament amb la gran intensitat en defensa, van permetre a les locals obstaculitzar els primers atacs de les jugadores de Robert Balaguer i obrir la primera escletxa en el marcador a la fi dels deu minuts inicials (18-10).

Però si les visitants pensaven que l’entrebanc del primer quart es podria arreclar fàcilment, anaven ben equivocades. L’equip mataroní va sortir de la banqueta disposat a continuar amb la mateixa tònica que abans, i a fer el que millor se li dóna: recuperar pilotes per obrir ràpidament
el camp i aconseguir punts de contraatac. Així va ser com, gràcies una altra vegada als punts de Neus Bermejo, la circulació ràpida de la pilota i algun que altre triple d’Ariadna Pujol, els intents del Lluïsos de Gràcia per reduir distàncies es van veure completament solventats. És més, l’escletxa que separava els dos conjunts es va anar fent encara més àmplia, fet que va permetre a les de César Aneas marxar al descans amb una clara superioritat (44-24).

Al tercer període, tot i relaxar-se en alguns minuts focalitzats, el ritme d’anotació dels dos equips va continuar invariable. Les jugadores de Robert Balaguer, però, no van tirar la tovallola tan aviat, i van veure en l’encert d’Irene Sánchez una oportunitat per sumar punts i intentar escorçar unes diferències que semblaven insalvables. El Platges de Mataró, per la seva part, va començar a allargar les possessions i manar jugades en estàtic, que van permetre a Ariadna Pujol, des de la línia de tir lliure, reestablir les diferències cada cop que les visitants feien esforços per apropar-se. El partit semblava haver finalitzat ja al tercer quart, i les locals van començar a baixar el nivell mostrat als dos primers períodes, per finalitzar el tercer amb un clar domini (67-37).

No obstant, el Lluïsos va aprofitar la relaxació de les seves rivals per donar una petita sorpresa als últims deu minuts, lluitant fins al final per retallar punts i basant-se en l’anotació d’algunes de les seves jugadores, com Inés Agustí i Maria Olives. Aquesta reacció, malgrat tot, només va servir per guanyar el parcial de l’últim quart (8-19), en el qual César Aneas va donar minuts a jugadores poc utilitzades en partits anteriors perquè adquireixin confiança de cares als propers enfrontaments, que prometen ser més complicats.

Així doncs, el Platges de Mataró, sota el comandament de la seva jugadora insígnia, Ariadna Pujol -que va anotar 21 punts-, continua la seva persecució particular per atacar els dos primers llocs de la classificació i ajustar les diferències. I és que qui sap si, d’aquí a unes setmanes, estarem parlant del líder -o bé del segon classificat- del grup 1 de Copa Catalunya. El futur de la seva trajectòria, però, és a les seves mans.

Fitxa tècnica:

Platges de Mataró (75): A. Pujol (21), N. Bermejo (12), C. Conejos (16), C. Pujol (3) i C. Molina (4) -cinc inicial- N. Talavera (10), L. Flores (9), Teresa Gómez, Berta Dalmau, Marina Gálvez, Mar Trabal i Marina Teixidó. Cap eliminada.

Lluïsos de Gràcia (56): M. Badàs (5), L. Mestre (1), M. Olives (10), I. Agustí (10), S. Segura (6) -cinc inicial- Berta Novel (4), Mar González (3), I. Sánchez (16), Andrea García (2), Laura Balcells, Berta Villaró i Lara Suñén. Cap eliminada.

Àrbitres: Víctor Mas i Ernesto Olvera.

Parcials: 18-10/44-24 (26-14)/67-37 (23-13)/75-56 (8-19).

(Un article de: Carlos Domínguez).